perjantai 13. marraskuuta 2009

Jamie's Simple Salmon and Green Beans - Jamie Oliverin simppeli lohi ja vihreitä papuja

This is a recipe that I once spotted on BBC's Saturday Kitchen. It's rather delicious, and really easy to make. For some reason, I cannot find the original recipe anywhere anymore, but luckily a fellow food blogger, Kok Robin, had written it down. You can see the recipe on his blog by following this link. 


So here it goes (my own alterations are between brackets):


RECIPE
400 gr green beans
200 gr cherry tomatoes
1 to 2 handfuls of black olives, pitted and sliced
2 teaspoons of olive oil
Salt and freshly ground black pepper
1 handful of fresh basil, picked
2 x 200 gram salmon fillet steak
1/2 lemon
12 anchovy fillets


Preheat the oven and a roasting tray at the highest temperature. (I warmed up the oven to 180 degrees Celsius. That worked just fine!)
Tail the green beans, blanch them until tender - for about 6 minutes - in salted, boiling water, and drain. Put in a bowl with the cherry tomatoes and the pitted olives. Toss in the olive oil and a pinch of salt and pepper. Add the basil. 
Give the salmon fillets a quick wash under the tap and pat dry with kitchen paper towlels. Squeeze the juice of 1/2 a lemon over the fillets, on botth sides, then season both sides with salt and pepper and drizzle a little olive oil over the top. 
Take the hot roasting tray from the oven. Put the salmon at 1 end of the roasting tray. Add the green beans bixture next to the salmon in the tray. 
Lay the anchovies over the green beans. 
Roast in the preheated oven for 10 minutes. Or to your liking. (I like throughly baked salmon, so I left it in the oven for longer.)








Katselin eräänä lauantaina perinteisesti BBC:n Saturday Kitcheniä, jonka eräässä osiossa Jamie Oliver teki herkullisen näköistä ruokaa lohesta, lisäkkeenä oli mm. vihreitä papuja. Minä innostuin kokeilemaan, ja ruoka oli todella hyvää! Siksipä haluan kirjoittaa sen ohjeen tänne, jos joku muukin innostuisi testailemaan. Reseptin löysin täältä. Omat muunnelmat suluissa.


RESEPTI
400 g vihreitä papuja
200 g kirsikkatomaatteja
1-2 kourallista kivettömiä mustia oliiveja, viipaloituna
2 tl oliiviöljyä
Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
Kourallinen tuoreita basilikanlehtiä, silputtuna

2 x 200 g lohifile 

1/2 sitruuna

12 anjovisfilettä 



Lämmitä uuni ja uunivuoka uunin korkeimmalla asetuksella. (Minä lämmitin uunin vain 180 asteeseen, hyvin toimi!)
Pese pavut ja kirsikkatomaatit.

Poista pavuista päät ja keitä niitä suolatussa, kiehuvassa vedessä noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta. Papujen vielä kiehuessa voit puolittaa kirsikkatomaatit.
Laita kirsikkatomaatit ja oliivit kulhoon. Kun pavut ovat kypsiä, mutta vielä kuumia, lisää ne tomaattien ja oliivien sekaan. Lisää oliiviöljy, sekä ripaus suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi vielä basilika.
Pese lohifileet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Purista fileiden päälle puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tiputtele päälle vielä vähän oliiviöljyä.
Ota leivinvuoka uunista. Laita lohifileet vuoan yhteen päähän, ja papuseos toiseen päähän, lohifileiden viereen.
Asettele anjovisfileet papuseoksen päälle.
Paista esilämmitetyssä uunissa noin 10 minuutin ajan, tai kunnes lohi on niin kypsää kuin haluat. (Minä pidän kypsäksi paistetusta lohesta, joten annoin olla pidemmän aikaa uunissa.)

2 kommenttia:

  1. Hei Sanna!Terveiset Helmondista. Taalla olen asunut jo 35vuotta.Et usko, miten ilahduin kun loysin tuon J.Oliverin lohiohjeen!:) Sain sita ystavien luona Suomessa ja se oli todella herkullista.Muistin ohjeen suurin piirtein,mutta esim.anjovikset olisin unohtanut.Siispa kovasti kiitos sinulle!:)

    VastaaPoista
  2. Hei! Anteeksi kun vastaamiseen meni näin hirmuisen kauan! Tämä blogi on ollut jäähyllä, kun en ole saanut mitään tavallista pastaa hurjempaa kokattua hetkeen. :) Kiva, että tästä postauksesta oli hyötyä!

    VastaaPoista