RECIPE
Salmon (I had a fillet of about 220 grams, enough for one hungry person, but the marinade should be enough for about 800 grams of salmon)
For the marinade:
1 lemon
0,5 dl oil
1 spoonfol of honey
1 spoonfol of fresh grated ginger, or 0,5 tsp of dried ginger
1 clove of garlic
1 spoonfol of pink peppercorns (Schinus molle)
1 tsp basil
Wash the lemon carefully. Zest the lemon and squeeze the juice. Mix in a bowl the lemon zest, lemon juice, oil, honey and the grated ginger. Add a crushed clove of garlic, the pink peppercorns and basil. Pour over the salmon and let marinate in the fridge at least for an hour. You can also cut the salmon in bite-sized pieces, and mix the pieces in with the marinade. Bake in the oven in 180 degrees celcisius until cooked.
Tätä kokkailin juuri tänään. Vaikka lopputulos olikin ihan makoisa, resepti kaipaa mielestäni vielä hienosäätöä. Jos sinulla on ideoita, miten tästä saisi vielä parempaa, jätä kommentti!
RESEPTI
1 sitruuna
0,5 dl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai 0,5 tl kuivattua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl roseepippuria
1 tl basilikaa
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa sitruunankuori ja -mehu, öljy, hunaja, raastettu inkivääri. Mausta puristetulla valkosipulinkynnellä, roseepippureilla ja basilikalla. Nosta lohipalat marinadiin ja anna maustua viileässä tunnin ajan.
Itse kaadoin marinadin kokonaisen lohifileen päälle, annoin marinoitua jääkaapissa sen tunnin, ja paistoin uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia.
Source/Lähde: Schröder Katri. Yhteishyvä, Ruokamaailma.http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/lisukeruuat_q_/fi_FI/raikas_marinadi_kalalle/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti